Soorten matrassen

Offerte matras op maat

Wat is Polyether?

Polyether is een kunststofmateriaal met een open celstructuur, dit zorgt ervoor dat vocht snel afgevoerd kan worden.

Hoe hoger de dichtheid, des te groter de duurzaamheid (kwaliteit) en het comfort. Wij leveren verschillende dichtheden SG 25,SG 30,SG 40 en SG 45. SG staat voor soortelijk gewicht per kg/m3 voor een goed matras wordt vaak gekozen voor dichtheden vanaf 40 kg/m3.

In vergelijking met andere materialen, heeft polyether een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is Koudschuim?

Koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht en open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en  vocht afvoert. Het materiaal is veerkrachtig, en biedt een hoog comfort en een lange levensduur. Wij gebruiken voor onze matrassen een kwaliteit van HR50.

Wat is Tempur/Nasa?

Traagschuim of nasa is eigelijk visco-elastisch schuim het is een materiaal dat als het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Daardoor zal het materiaal zich voegen naar de vorm van het lichaam, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het oppervlak.

Wij gebruiken traagschuim vaak in combinatie met koudschuim HR50. Met deze combinatie ontstaat  een ontzettend comfortabel en hoogwaardig matras het koudschuim zorgt de veerkracht en ondersteuning het traagschuim voor de comfort.